Fırın Sütlaç

Malzemeler:
1/4 kahve fincanı pirinç unu
1/4 kahve fincanı nişasta
1 kahve fıncanı pirinç
1 su bardağı şeker
8 bardak süt
2.5 bardak su
1 gr damla sakızı
1 kahve kaşığı tuz
1 çay kasığı vanilya

Hazırlanışı:
Pirinci yıkadıktan sonra bir bardak suyla birlikte yumuşayıncaya dek pişirin. Yedi bardak sütü, tuzu ve dövülmüş çam sakızını kaynatıp içine pirinci ilave edin. Pirinç ununu ve nişastayı kalan sütle ezin. Elde ettiğiniz harcı tahta kaşıkla hızlıca karıştırarak süte katıp, on dakika kaynatın, şekerini ekleyin. Karıştırıp, koyulaşana dek pişirdikten sonra sütlacı ısıya dayanıklı kaselere doldurun. Kaseleri içinde su bulunan bir tepsiye oturtup, üstleri kızarana dek pişirin.