
Malzemeler :
1 paket burgu veya fiyonk makarna
Harcı İçin;
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 diş sarmıak
2 su bardağı ince doğranmış mantar
Hazırlanışı:
Makarnaları kaynayan bol tuzlu suda 5 dakika haşlayıp süzün. Bir tavada zeytinyağını kızdırıp dövülmüş sarmısakla beraber ince doğranmış mantarları ekleyin, 3-4 dakika kavurun.
Fırına dayanıklı ve kenarları yüksek, orta boy bir kabım içine makarnaları koyun. Üzerine beşamel sosla birlikte kavrulmuş mantarları ekleyin. Tüm malzemeleri karıştırıp iyice harmanlayın. Artık son aşama olarak rendelenmiş parmesan ya da eski kaşar peynirini makarnanın tüm yüzeyine serpiştirin ve 175 dereceye ayarlı fırının orta gözünde 30-35 dakika kadar pişirin.

