Turna Izgara

1 kilo turna fileto
yarım su bardağı bira
yarım su bardağı ayçiçek yağı
1/4 su bardağı limon suyu
2 yemek kaşığı maydanoz (ince doğranmış)
1 çay kaşığı tuz
Acı kırmızı biber sosu
Acısız kırmızı biber


Yapılışı;

Balığı 6 eşit parçalara ayırın. Derin olmayan bir kaba koyarak üzerine yağı, limon suyunu, birayı, maydanozu ve tuzu ekleip, acılı sosu acı kırmızı biber sosunu ilave ediyoruz, hepsini balıkların üzerine döküp. Oda ısısında 1 saat beklettikten sonra, arka taraflarını çevirin. Daha sonra balıkları, iyice yağlanmış bir ızgarada ve kömür ateşinde çevirerek pişirip üstünü süsleyerek servis yapabilirsiniz.Afiyet olsun...