3 adet yufka
1/2 çay bardağı su
1 çay bardağı sıvı yağ
içi için
1 çorba kaşığı margarin
1 adet küçük soğan
1/3 su bardağı süt
1/2 su bardağı su
3 adet patlıcan
1 adet yumurta
karabiber
tuz
yapılışı
Patlıcanları soyduktan sonra halka şeklinde doğrayın ve ılık suda dinlenmeye bırakıp ayrı bir tencerede de suyu bir tutam tuzla birlikte kaynatın ve patlıcanları ilave edip haşlayın.Sonra süzgece alıp, suyunu süzün.
Öbür taraftan soğanı yağda pembeleştirin ve patlıcanları ilave edip, kavurun. Yarım su baradağı su koyup, su çekilinceye dek pişirin. Ateşten aldıktan sonra süt, yumurta ve karabiber ekleyip karıştırın ve soğumaya bırakın. Yağ ile suyu karıştırın. Bu karışımı bütün olarak yufkaların arasına sürüp, üç yufkayı üst üste koyun. Yufkaları önce dörde bölün, daha sonra her parçayı üçe kesin. Parçaların geniş kenarlarına patlıcanlı içi koyup, çok sıkı olmayacak şekilde sarın. 1.5 -2 gün buzluk ya da dipfrizde bekletin, daha su dolu bir kaseye batırıp, tepsiye dizin. Hepsine yumurta sarısı sürüp, üzerlerini bir bıçak yardımıyla karnıyarık gibi kesip kızgın fırında pişmeye bırakın.

