3 su bardağı su1.5 kilo toz şeker
650 gram kuru kayısı
2 çorba kaşığı limon suyu
Yapılışı
Kuru kayısıları 13 su bardağı ılık suya atın, şişmesi için 24 saat suda bekletin. Başka tencerede 3 su bardağı suyla toz şekeri koyup orta ateşte pişirin. Arada karıştırarak, şekeri eritip kaynamaya bırakın. Şurubu koyulaşmaya başladığı zaman, kayısıların suyunu süzerek tencerenin içine ekleyin, şurup koyu kıvamını buluncaya kadar kaynatın. Reçel kıvamına geldiğine, iki çorba kaşığı limonun suyunu ekleyip, bir müddet daha karıştırın. Bir taşım kaynadıktan sonra tencereyi ateşten alın.Soğumaya bırakın. Kuru cam kavanozlara boşaltıp, soğuduğundaysa kavanozların kapaklarını kapatın. Serin ve kuru bir yerde saklayın.

