1 lt. süt
2/3 su bardağı irmik
100 gr badem
4 yumurta
2 çorba kaşığı margarin,
Yarım su bardak toz şeker
1 limon
Süslemek için;
2 kare bitter çikolata
meyve şekerlemeleri
tuz
Yapılışı
Sütün içine 1 çorba kaşığı limon kabuğunu atıp kaynamaya bırakın, kaynamaya başlayınca irmiği üzerine yavaşca karıştırarak ekleyin ( topaklanmaması için) 20 dk karıştırıp margarini ve bademleri şekerleyip üzerine ekleyip, bir tutam da tuz ilave edip ocaktan alın.Yumurtaları ayrı bir kabda çırpın.Oda sıcaklığına geldiğinde yumurtaları içine ekleyin.
22-24 cm. çapındaki bir kalıbı yağlayıp galeta ununa bulayın.
Karışımı, kalıba ters yüz ederek boşaltın ve düzeltin. Önceden ısıttığınız 170 derecelik fırında yarım saat pişirin.
Meyve şekerlemesi ve rendelenmiş çikolata ile süsleyip soğuk olarak servis yapın.


